Hjem > Kursholder > Marius Moe

Marius Moe

Marius Moe er født i 1972 i Oslo. Han vokste opp i et kunstnerhjem og fikk tidlig smak for tegning. Etter hvert også stor appetitt på akvarellmaleri og til slutt oljemaleri. Han studerte ved Statens Kunstakademi i Oslo og et år ved Ilja Repin Statlige Kunstakademi  i St. Petersburg, Russland som fortsatt kan tilby en utdanning innen klassisk akademisk akttegning i uavbrutt tradisjon fra 1700-tallet.

 

Marius Moe begynte sin karriere som billedkunstner med stilleben og et og annet portrett, men utviklet etter hvert en stor forkjærlighet for landskapsmaleri. Det er særlig kulturlandskapet og dets tilblivelse av menneskers aktivitet gjennom mange generasjoner som fengsler Marius. Dette kulturlandskapet gir uendelige variasjoner i linjespill og fargeflater. Han ser selv på landskapsmotivene som filmscener der ting nettopp har hendt eller skal til å hende.

 

Ved siden av landskap maler han også portretter og interiører/arkitektur. Marius lager også grafikk og jobber stadig med tegninger. Han er veldig opptatt av godt håndverk for å uttrykke sine ideer presist. Han er en figurativ, realistisk maler med et klassisistisk temperament.

 

Marius Moe bor og jobber for tiden i Oslo.