Hjem > Kursholder > Fredrik Pettersen

Fredrik Pettersen

Tegning har alltid vært en del av livet til Fredrik. Helt siden barndommen har han elsket å tegne – fascinert over å se motivet utvikle seg fra et hvitt papir til et ferdigstilt motiv. Fremgangsmåten og uttrykket har naturligvis endret seg opp gjennom årene.

Høsten 1999 fikk han en idè – hvorfor ikke prøve og lage tegninger med prikker? Han kjøpte seg en tynn tusjpenn og tok Nidarosdomen (Nord-Europas største katedral) som utgangspunkt. Tilbakemeldingene han da fikk fra familie og venner var slående – han hadde funnet sin stil.

I over 20 år har han videreutviklet denne stilen som har blitt hans visuelle uttrykk. Han har utført flere tegninger av katedralen hvor det hele startet. Han har også gjort tegninger av en rekke større katedraler og oversiktsbilder av byer (Paris, Riga og Oslo for å nevne noen).

De senere årene har han spesialisert seg på dyretegninger – hovedsakelig hunder. Det spesielle med å tegne dyr er at sjelen ligger i øynene, og som oss mennesker, er alle dyr forskjellige med sine helt unike uttrykk. Disse ulike uttrykkene klarer Fredrik å fange med sin helt spesielle teknikk.