Hjem > Kursholder > Daniel Mo Houshmand (AKA Mo)

Daniel Mo Houshmand (AKA Mo)

Mo er født i Tehran i 1981 og kom til Norge som 7 åring i 1988. Som 13 åring ble hans bidrag med linoleumstrykk “Tønner og håv” vinner av først kommunemønstring, deretter fylkesmønstring og hele veien til landsmønstring. Videre i ungdomsåra vant han flere kunstkonkurranser med mixed medium, tegninger og graffiti. Han har 5år med formell kunst og kreative utdannelser med blant annet bachelor fra ESMOD Bordeaux/Oslo. I Frankrike vant han den prestisjefylte designprisen “L’aiguille d’or” med en jury bestående av anerkjente franske designere. Han har gått i lære hos multikunstner Bjørn Helge Hansen og senere hos hos den tidligere anerkjente haute-couture stjernedesigneren Nils-Christian Ihlen-Hansen . 

Etter ESMOD tok han pause fra kunsten og tok opp igjen sin forkjærlighet for matematikk og naturvitenskap som ble til en BSc Byggingeniør etterfulgt av en MSc (sivilingeniør) i faststoffmekanikk, men i siste semester med kun kort masteroppgave igjen så ble han fascinert og forelsket i turbulens og fluidmekanikk i så stor grad at han endret kurs og begynte på en ny mastergrad MSc i anvendt matematikk, mekanikk & numerisk fysikk. Masteroppgaven gikk ut på å simulere turbulente blodstrømninger i kapillære blodårer i hjernen med aneurisme. Da det er bortimot umulig å undersøke hva som foregår i de minste blodårene uten å risikere og påføre hjerneskade, fikk han belyst det med vektor-tensor felt og fikk igjen være kunstner med fargerike visualiseringer ved å løse Navier-Stokes ligningene direkte og uten approksimasjoner. I tillegg innehar han en tosifret sertifiseringer i grenseflaten mellom matematikk, kvantefysikk og kunstig intelligens. Med øye for detaljer, pedagogikk og sterk matematisk intuisjon fikk han æren av å proofread, gi feedback og påvirke en rekke kompendier og faglitteratur på bachelor, master og PhD nivå. Bidragene førte til anerkjennelser fra ledende forskere og professorer i anvendt matematikk og numerisk fysikk i faglitteratur publisert på blant annet Springer.

Det han er mest stolt over og det mest givende jobben er og har vært som miljøarbeider med psykisk utviklingshemmede i 22år. Han har tidligere jobbet som Data Scientist, diagnostisering av sykdommer som blant annet brystkreft, hjertefeil, lungekreft, hudkreft og DNA klassifisering med maskinlæring (AI). Mo har vært med på å starte opp Norges første Quantum Computer selskap, vært høyaktuell for både Rigetti Computing i Silicon Valley og headhunted av Ferrari F1 som turbulens ingeniør i Maranello. Fra han var 5år spilte han mye sjakk og tidlig tenåra hadde en Elo ranking på litt over 2000. I en periode som aktiv spiller var han blant top 5 høyest rankede Ordspill (Scrabble) spillerne i Norge.   

De siste årene har han utforsket Fluidart og algorithmic/generative art og hatt atelier på ærverdige Sjøholmen i Sandvika. Maleriene hans er ofte abstrakte og inspirert av naturvitenskapelige fenomener. Materialene han bruker er stort sett akryl, akrylblekk, resin, alkoholblekk og spray. Han trives best når han kan lære sine teknikker bort og plante mestringsfølelse i kursdeltagere som hittil vært storfornøyde.