Kreativt kaffeslabberas er et tilbud til boinstitusjoner for mennesker med ulike behov, som kanskje opplever at hverdagen blir litt ensformig og grå. Vi ønsker å gjøre noe med dette ved å engasjere beboerne i kreativitet og samtaler som gir utbytte. Dette skaper vi i et miljø som skal føles trygt og avslappet, til tross for at det foregår digitalt. Vi har gode samarbeidspartnere som virkelig ønsker å gjøre en forskjell, og som forstår at kreativitet og fargenes kraft kan virke positivt på den psykiske helsen.

I tillegg til det kreative, vet vi at mange av de eldre har et behov for å bli sett og hørt, så dette tilbudet retter også fokus på det sosiale aspektet. Prosjektet har derfor fått navnet «Kreativt kaffeslabberas», som rommer både kreativitet, sosial omgang og lave skuldre.

Det var hyggelig, men det viktigste var at vi gjorde noe sammen.
-Else (94)

Dersom dette høres interessant ut, ønsker vi å avtale en tid hvor vi første dagen får sjekket teknisk utstyr, slik at både vi og dere ser at alt fungerer som det skal. Om det viser seg at dere ikke har det tekniske utstyret som trengs, men i utgangspunktet har lyst til å takke ja til tilbudet, har vi en avtale med Komplett, som kan levere alt av utstyr som dere trenger. Deretter ønsker vi å sette opp en tid hvor vi kjører en liten prøvetime med en av våre terapeuter.

Hvordan det gjennomføres:

  • Møtet gjøres på Zoom, som er en gratis plattform for digital møtevirksomhet
  • Vi stiller med en konsulent (f.eks en kunstterapeut)
  • Dere samler deltakergruppen rundt et bord og slik at alle ser skjermen

På sikt ser vi for oss at deltakerne og konsulenten får et dypere og mer personlig forhold, noe som vil være med på å bestemme hvordan disse stundene blir. I samtalene bruker vi kreative elementer som maling, tegning , fargestifter mm. hvor deltakerne kan være med på å visualisere tanker og refleksjoner. Utstyr til testrunden sponses av oss. Videre er det mulig å melde seg på faste dager. Som bruker av dette tilbudet vil dere få rabatter på utstyrspakkene.

Har dere spørsmål rundt dette, er det bare å ta kontakt med Tegneskole på telefon 40406818, eller send en mail til post@tegneskole.no