Online Kurs Online Kurs

Du velger selv om du vil ta kun èn eller begge kursdagene.

Utdrag fra studier ved den prestisjetunge kunstskolen The Florence Academy of Art, blir presset inn i et intensivt, lærerikt og spennende kurs over 2 kvelder!

18. august: ulike tegneteknikker
Vi jobber med blyant, kull og kritt første kvelden. Ingrid viser et figurfoto som elevene skal tegne. Første kvelden fokuserer vi på linjetegning med blyant, og ulike typer linjekvalitet for å beskrive det vi ønsker.
Hvordan få frem mye informasjon uten detaljer? Hvordan kan man få frem tredimensjonalitet og volum kun ved bruk av linjer? Hvordan kan man sammenligne linjekvalitet med bruk av ulike typer musikk og instrumenter?

Videre utover kvelden fokuserer vi på skygge og lys, og hvordan bruke abstrakte former for å få frem volum og lys. Vi fokuserer på hvordan man kan skape en fengende lyseffekt, en metode som kan brukes i alle typer maleri/tegning.

25. august: hudfarger
Denne kvelden skal vi lære hvordan blande hudfarger ut fra begrenset palett. Den såkalte Zorn-paletten kun med fargene sort, hvitt, okergult og rødt. Da får man hele fargespekteret i nøytrale og duse toner. Det blir fargeteori; forståelse av fargesirkelen, primærfargene, sekundærfargene og komplementærkontrasten. Du lærer hvordan fargene forholder seg til hverandre. Hvordan man kan bruke grått og blått for å skape vakre hudtoner. De blir en innføring i hvordan fargene på huden forholder seg til hverandre. Hvordan blande generelle farger for skygge, halvtoner og lys. Vi skal blande fargene ut fra et sort/hvitt bilde av kropp.

Gratis introduksjon til kurset:
Torsdag 11. august klokken 18:00-18:30 har du muligheten til å få en gratis introduksjon.
Klikk her for påmelding

Sammen med Ingrid har vi satt sammen en materialpakke som bør kjøpes før kursstart. Om du bruker kupongkode ingrid22, får du som kursdeltaker 15% rabatt. Dersom du kun ønsker materialer til den ene kurskvelden, er det fint om du tar kontakt med oss, så hjelper vi deg med det.
Klikk her for å se materialpakken.

Billett 18. august
Kursavgift for 18. august: ulike tegneteknikker