Laster Arrangementer

Å tegne handler ikke om å kopiere noe, men om å forstå det og å la seg inspirere. Hønene som bor på gården varierer både i utseende og karakter. Utfordringen med å tegne dem er at de aldri står stille. Det tvinger tegneren til å oppfatte formene, proporsjonene og kroppsholdningene ganske raskt. Det er en utmerket øvelse for å trene tegneferdighetene.

Hansjörg er opprinnelig fra Tyskland hvor han har jobbet mye med skogbruk. Han har nå bodd flere år på gården i Ås, hvor han bl.a. brenner sitt eget tegnekull, noe han også vil lære bort til kursdeltakerne.

Våre forfedre brukte kull for å tegne. Karbon er livets grunnstoff og kull hjalp menneskene å bli kunstnere. Selv om det er arkaisk er det fortsatt et fantastisk medium å tegne med. Harde kontraster mellom svart og hvit eller myke overganger, alt er mulig. Vi skal brenne kull fra ulike treslag, slik at vi får oppleve at kull ikke er kull; det er forskjell fra treslag til treslag angående farge og hardhet. Vi skal brenne kull av tynne kvister og tykke stykker. Kull kan også brukes som pulver og deretter fordeles med pensel. Og så er det selvfølgelig bærekraftig og klimanøytralt å lage kull og å tegne med det.

Redd klimaet – tegn med hjemmebrent trekull!

Kurset har ingen aldersgrense, så her kan både mødre, døtre, besteforeldre og oldebarn delta.

Bli med på et innholdsrikt kurs utendørs, hvor det blir læring og tegning i svært idylliske omgivelser. Hansjörg selv setter stor pris på å bruke de nærliggende motivene på gården, samt alle levende motiver som bor der. Og det har du nå muligheten til å få oppleve.

Sammen med Hansjörg har vi satt sammen en materialpakke som du bør kjøpe før kursstart. Om du bruker kupongkode hans22, får du som kursdeltaker 15% rabatt.
Klikk her for å se materialpakken.

Dette er et helgekurs som går lørdag 02. og søndag 03. juli på Grønlia gård i Ås.

Vel møtt!

PS! Dersom været skulle gjøre det vanskelig å tegne ute, blir kurset utsatt til et senere tidspunkt.

Veibeskrivelse til Grønlia (Stønerudveien 9b, 1434 Ås): Fra Ås sentrum følger du RV 152 mot Ski. Øverst på bakken i rundkjøring kjører du til høyre mot Kroer. Etter ca. 700m går det til venstre mot Myrvold. Følg veien ca. 1 km. Når det blir hus på begge sider av veien svinger veien oppover mot høyre. På toppen av bakken blir det skog igjen. Kjør inn til høyre på skogsveien. Etter 200m ankommer du Grønlia.

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Billetter are no longer available